sosyal medya boşanma avukatı sosyal medya boşanma boşanma avukatı

sosyal medya boşanma avukatı sosyal medya boşanma boşanma avukatı

sosyal medya boşanma avukatı sosyal medya boşanma boşanma avukatı

sosyal medya boşanma avukatı sosyal medya boşanma boşanma avukatı sosyal medya boşanma avukatı sosyal medya boşanma boşanma avukatı
Koçak Hukuk

Sosyal Medya Boşanmaları Körüklüyor Mu ?

01.07.2019
Koçak Hukuk | Sosyal Medya Boşanmaları Körüklüyor Mu ?


Sosyal medya hayatımızın her alanında güçlü bir şekilde  yer almaya devam ettiği gibi  evlilikleri de etkilemeye başladı. Boşanmalarda da sosyal medyanın etkisi görülmeye başladı.Her gün farklı bir örneğine rastladığımız sosyal medyaya bağlı boşanma haberleri ve Yargıtay kararları da sosyal medyanın boşanmaların sebebi olarak yer aldı. Bu  duruma ilişkin Yargıtay kararları da çok çeşitli:


Habertürk ün bildirdiği Örnek bir olayda 

 İ.Y., "Sürekli eski kız arkadaşlarından bahsederek manevi duygularımla oynuyor. Sürekli sosyal medyada zaman geçiriyor. Bana hakaret edip ailesine karşı korumuyor" gerekçesi ile boşanma davası açmış;eşinin iddialarının asılsız olduğunu belirten B.Y. ise, "Ailemden ayrı yaşıyoruz. Bu yöndeki iddialar asılsızdır. Aşırı kıskançlıkları nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Sahte bir sosyal medya hesabı açarak eski kız arkadaşımmış gibi mesajlar attı. Aile birliğinin devamı için gerekli tüm sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Kusurlu taraf davayı açan eşimdir" ifadelerini kullanmış Mahkeme davalı kocanın, eski sevgililerinden bahsetmesi, eşine karşı hakaret edip ailesinin baskıcı davranışlarına karşı sessiz kaldığını belirterek davalı eşle ilgilenmeyip sosyal medya ortamında çok fazla zaman geçirmesinin ağır kusur olduğuna hükmetmiştir.

Mahkeme, davacı kadının da aşırı kıskanç davranması ve sahte sosyal medya hesabı açarak davalı kocanın eski kız arkadaşıymış gibi mesaj atmasının da eşine göre az kusurlu olduğuna karar verdi.

Bir başka örnek olayda 

Balıkesir'de bir kişi eşine sosyal paylaşım sitelerinde fazla zaman geçirdiği iddiasıyla boşanma davası açtı. Ancak yerel mahkeme çifti boşamadı. İtiraz üzerine dosya yargıtaya gidince de işler değişti.

Yargıtay, yerel mahkemenin boşanmama kararını bozdu. Yargıtay'ın kararında "Olayların akışı karşısında davacı, dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır” dedi. Yargıtay, dosyayı yerel mahkemeye geri gönderince çift tek celsede boşandı. (NTV haber 4.10.2015)


Yargıtay bir başka  örnek bir olayda kayınvalidesi aleyhinde olumsuz beyanda bulunan gelinin haksız bulmuş Ve bu paylaşımı sebebiyle davalı kadının evlilik birliğini temelinden sarsılmasında kusurlu olduğuna karar vermiştir.

Sıklıkla karşılaşılan bir başka durum sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımların ve beğenmeleri kıskançlıklara yol açması ve bunu evliliklerde boşanmaya yol açmasıdır.

Sabah gazetesinin 18.04.2018 tarihli internet haberine göre  Karşılıklı suçlamalar sebebiyle evliliklerini sonlandırmaya karar veren karı - koca 2. Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. Erkek, başka erkeklerle alkol aldığı iddia edilen ve buna ilişkin fotoğrafları sosyal medyada paylaşan eşinden tazminat istedi. Tarafları ve tanıkları dinleyen mahkeme, güven sarsıcı davranışlarda bulunan kadınla, birlik görevlerini ihmal eden kocayı eşit kusurlu bulup, çifti boşadı, kocanın tazminat talebini reddetti.


BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI.


Davacı - karşı davalı koca O.G., kararı temyiz etti. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı. O.G.'nin eşinin sürekli alkol kullanarak buna ilişkin uygunsuz paylaşımlarda bulunmasını boşanma sebebi saydı. Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi: "Sosyal medyada uygunsuz paylaşımlarda bulunan davalı - karşı davacı kadının, erkeğe nazaran daha fazla kusurlu olduğunun kabulü gerekir. Kadının davranışları erkeğin kişilik haklarına saldırı teşkil edecek niteliktedir. Öyleyse; davacı - karşı davalı erkek yararına Türk Medeni Kanunu'nun 174. maddesi koşulları oluşmuştur. Tarafların ekonomik ve sosyal durumları, fiilin ağırlığı ve hakkaniyet kuralları gözetilerek davacı karşı davalı erkek yararına uygun miktarda maddi ve manevi tazminata hükmedilmesi gerekirken, hatalı kusur belirlenmesi sonucu bu isteğin reddi doğru olmamıştır. Kararın oy birliği ile bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

Benim avukat olarak takip ettiğim  bir davada çok ince bir ayrıntı davacı kadının dikkati sayesinde davanın seyrini değiştirmişti.Boşanmak için dava açan müvekkil kocasının facebook sayfasında yaptığı paylaşımda ‘bugün ne kadar güzel bir gün deniz hiç bu kadar güzel olmamıştı’ Paylaşımına karşılık ,kocasının facebook arkadaşları arasında görünen ve aynı işyerinde çalışan bir kadının ,aynı gün, hemen hemen aynı saatlerde ‘Güzel olan deniz değildi aşkım senin bakışlarındı’ şeklinde paylaşımını yakalayarak mahkemeye sunmuş ve boşanma davası için önemli bir delil elde etmemizi sağlamıştı.

 Şeyma Subaşı'nın 3 Kasım'da Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafın altına düştüğü notun Çağatay Ulusoy'un dövmesinde yazan cümleyle aynı olması sosyal medyada olay yarattı ve boşanmanın sebebi olarak gösterildi.Magazin - 26.11.2018 12:38Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı'nın boşanacağı haberi bugün magazin gündemine damga vurdu. Ardından 'Gelinim Olur musun?" yarışmasıyla tanınan Sinem Umaş, Şeyma Subaşı'nın bir mekanda Çağatay Ulusoy'la eğlendiğini iddia etti. Sinem Umaş'tan şoke eden iddialar! "Şeyma Subaşı ile Çağatay Ulusoy..." Bu iddianın hemen sonrasında ise Subaşı'nın 3 Kasım'da Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafın altına düştüğü notun Ulusoy'un dövmesinde yazan cümleyle aynı olması dikkat çekti. Sosyal medyada olay yaratan kareler için "İşte boşanmanın sebebi" yorumları yapıldı. 

Kaynak: Gecce.com

Eskişehir’de Sosyal Medya’dan Boşanmalar Artıyor.

 Özellikle kısa mesajla yapılan görüşmeler de güven sarsıcı hareketler ve zina için delil niteliğini taşımaktadır. S.M.S içerikleri belirlenemese dahi çok sayıda kısa mesajın varlığı bu kısa mesajların atıldığı saat göz önüne alınarak delil kabul edilmektedir.   

Eskişehir’de faaliyet gösteren bir avukat olarak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Eskişehir’de Boşanma konusunda son yıllarda sosyal medya kaynaklı aldatmaların arttığı gözlemlenmektedir. Eskişehir’de evlilikler bitiyorsa ve bunun nedenini sadece sosyal medya olarak da görmemek gerekiyor. Blog yazılarımızda Eskişehir aile hukuku ve eskişehir boşanma avukatı yazılarımıza da göz gezdirmenizi ve örnek olaylardan hazırlanmış kitapları inceleyebilirsiniz.